Geen (school)tijd te verliezen!

De lockdown doet wederom een beroep op de flexibiliteit van ouders en verzorgers. Moet jij onverwachts je kind bezighouden terwijl je ook andere dingen te doen hebt? De Tijdwinnaar is een gratis, digitaal hulpmiddel om daarbij te helpen!

   Bekijk video Start Tijdwinnaar

Maak in een paar klikken een afspeellijst met bezigheden voor je kind of klas!Wat is het?

De Tijdwinnaar is een gratis digitaal hulpmiddel waarmee ouders/verzorgers of schoolmedewerkers hun kind of klas kunnen bezighouden. Er is nauwelijks tot geen toezicht voor nodig. Zo win jij wat tijd voor andere verantwoordelijkheden!Hoe werkt het?

Je opent de Tijdwinnaar in je browser. Voeg de gewenste bezigheden toe en stel per item de tijdsduur in. Er ontstaat een 'to-do lijst' die vervolgens klassikaal (digibord) of individueel (dekstop of tablet) kan worden afgespeeld.    Uitlegfilmpje

Zo ziet de Tijdwinnaar er vervolgens voor het kind of de klas uit

Benodigdheden

Dit heb jij nodig:

 • Desktop of tablet*
  Voor maken en individueel afspelen
 • Digibord
  Voor klassikaal afspelen
 • Internetverbinding en -browser
 • Advertentieblocker
  Alleen als je Youtube-filmpjes gaat toevoegen
 • Digitale vaardigheden
  Taken toevoegen aan de tijdlijn

* Nog niet geschikt voor smartphones
Dit vraagt het van je kind / de klas:

 • Leesvaardigheid
  De taak (tekst) en resterende tijd (cijfers)
 • Digitale vaardigheden
  Pauzeren / hervatten en volume aanpassen
 • Zelfredzaamheid *
  Dit kan ook juist geoefend worden met de Tijdwinnaar.

  * Is je kind of klas snel afgeleid of minder zelfredzaam? Lees hieronder de voornemens voor uitbreiding van de Tijdwinnaar.
  Voeg alleen Youtube-filmpjes toe als je een advertentieblocker hebt. De timer houdt geen rekening met advertenties + je weet nooit wat je kind te zien krijgt.

Uitbreiding Tijdwinnaar

De Tijdwinnaar kan aantrekkelijker en efficiënter gemaakt worden voor kinderen die snel zijn afgeleid of minder zelfredzaam zijn. Bij voldoende belangstelling vanuit het onderwijs kunnen de volgende functies worden toegevoegd:

Begeleiding door een 'digi-docent'

Door te Tijdwinnaar te laten begeleiden door een zogenaamde digi-docent, wordt het persoonlijker en leuker voor het kind om bij het scherm te blijven. De digi-docent kan af en toe aanwijzingen geven of moed toe spreken. Dit kan een digitale versie zijn van de eigen juf of meester of een andere toepasselijke docent. Bijvoorbeeld een oermens, superheld of piloot of prinses.

Beloningsysteem

Stel dat je punten kan verdienen bij het afronden van de bezigheden. Deze punten kunnen vervolgens ingezet worden om bijvoorbeeld langer pauze te krijgen tussen de bezigheden, een uit te printen certificaat of kleurplaat of een afgesproken beloning te verdienen.

Kant-en-klare tijdsbesteding

Zo hoef je zelf helemaal geen Tijdwinnaar te maken, maar kan je gewoon filteren op doelgroep of tijdsduur om nog sneller wat klaar te kunnen zetten. Denk hierbij aan spelletjes, animaties of opdrachten over 1 thema zoals het milieu.

Tijdsbesteding op maat

Misschien speelt er iets in de buurt rondom de school zoals een nieuwe oversteekplaats, een nieuwe instructie bij brand? Er kan dan tijdsbesteding gemaakt worden om dit op een interactieve manier toe te lichten.

Waarom dit project?

"Met de diensten die ik aanbied via Winna wil ik een bijdrage leveren. Niet alleen mooie dingen maken, maar juist ook dingen die er toe doen. Daarom vind ik de combinatie van multimedia en educatie zo interessant. Ik was bezig met het ontwikkelen van content voor het onderwijs toen corona uitbrak. Daarom heb ik de 1e versie van de Tijdwinnaar ontwikkeld voor zowel thuis als op school. Hopelijk is er genoeg belangstelling vanuit het onderwijs, zodat er ook kant-en-klare tijdsbesteding kan worden aangeboden." Meer over mij

Plan van aanpak

1Belangstellingsregistratie

Voor bovenstaande uitbreidingen wordt eerst gepeild of er genoeg interesse / vraag is vanuit basisscholen. Heeft jouw school interesse? Of heb je vragen/opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar info@winna.nl

2Indicatie kosten & tijd
3Concepting
4Productie