Dit project zit momenteel in fase 1: De belangstelingsregistratie.

Tijd voor digitale invalhulp

Schooltijd is waardevol. Winna wil leuke, nuttige tijdsbesteding bieden aan basisschoolleerlingen voor als er (onverwachts) geen docent of lesstof beschikbaar is. Een digitaal invalhulpmiddel waar nauwelijks tot geen toezicht voor nodig is: De Tijdwinner. Inzetbaar als aanvulling of overbrugging om de (wacht)tijd van de leerling optimaal te benutten.

   Bekijk video
Ter overbrugging

Bij tijdelijke uitval van een docent door autopech of een ongeval. Of terwijl u de ouders afbelt i.v.m. volledige uitval. Daarnaast voor leerlingen die voorlopen en op de rest moeten wachten of terwijl het huiswerk wordt nagekeken.

Ter aanvulling

Lessen van gastdocenten kunnen ermee worden aangevuld, zodat er minder ervaring en toezicht nodig is. Er kan ook een voor uw school relevant onderwerp op een interactieve manier worden aangevuld.

Wat houdt het in?

Het aanbod

Bibliotheek
Er komt een bibliotheek met een aantal kant-en-klare tijdsbestedingen. De bibliotheek wordt een internetpagina met zoekfunctie, zodat er kan worden gefilterd op tijdsduur of doelgroep.
Tijdsbesteding
Een tijdsbesteding bestaat uit een klok met een tijdlijn waar media, opdrachten of spelletjes aan gekoppeld zijn die in volgorde worden afgespeeld. Zowel de functionaliteit van de tijdlijn als de gekoppelde elementen kunnen worden geproduceerd door Winna.

Er wordt 2 soorten tijdsbesteding aangeboden:
   Kant-en-klare tijdsbesteding
   Tijdsbesteding op maat

Onderwerp en inhoud

Kant-en-klare tijdsbesteding
Voor de inhoud van deze tijdsbestedingen wordt een beroep gedaan op stichtingen, ouders, vak- of ervaringsdeskundigen of nog leuker de leerlingen zelf!
Tijdsbesteding op maat
Voor de tijdsbesteding op maat kan u zelf een onderwerp aandragen.

Klik hier voor een aantal voorbeelden

Individueel kan de tijdsbesteding op een desktop of tablet gestart worden.

Klassikaal via een digibord of desktop met projectie op groot scherm.

Zolang het maar een medium met internettoegang is.

Hoe werkt het precies?

Er start een klok met een tijdslijn. Aan deze tijdslijn kunnen (afhankelijk van het onderwerp) animaties, spelletjes of andere media gekoppeld zijn, maar ook offline opdrachten of instructies om verder te gaan met eigen huiswerk. De elementen aan de tijdslijn worden aan de hand van een tijdsindicatie in volgorde afgespeeld. Zo weet de leerling precies hoeveel tijd er voor een bepaalde opdracht is en wanneer de volgende begint.

Begeleiding door een 'digi-docent'

De tijdsbesteding kan met of zonder geluid worden begeleid door een zogenaamde digi-docent. Dit kan een versie zijn van de eigen juf of meester of een andere toepasselijke docent. Zo kunnen de leerlingen begeleiding krijgen van een oermens, weerbaarheidstraining krijgen van een superheld of alsnog verwelkomt worden door de digitale versie van de juf die door een griep is geveld!

Voorbeelden onderwerpen

Kant-en-klare tijdsbesteding

Kennismaken met beroepen
Door spelletjes en opdrachten te doen en animaties over de dagelijkse routine en werkzaamheden te zien, kunnen de leerlingen kennismaken met een bepaald beroep. Bron: Ouders of vakdeskundigen.

Milieu
Tips en spelletjes om te leren hoe je zo weinig mogelijk plastic gebruikt. Bron: Boeken, internet en/of youtube.


Tijdsbesteding op maat

Een voor uw school actueel en relevant onderwerp
Misschien speelt er iets in de buurt rondom de school zoals een nieuwe oversteekplaats. Of is vandalisme helaas een actuele zaak? Er kan dan tijdsbesteding gemaakt worden om dit op een interactieve manier toe te lichten.

De hogere klassen zelfstandig laten werken
Stel er is onverwacht niemand aanwezig, dan kan er bij voorbaat tijdsbesteding worden gemaakt met specifieke instructies voor uw klassen om verder te werken met eigen huiswerk. Tip: Laat een digitale versie maken van de eigen juf of meester!

Wat te doen bij calamiteiten zoals bij brand
Met puzzels en interactieve opdrachten om de vluchtroutes op uw school beter te onthouden.

Tarieven

Kant-en-klare tijdsbesteding

Deze zullen worden onderverdeeld in gratis en betaald. Voor de betaalde tijdsbesteding wordt overwogen om per maand te laten betalen of dat deze 'per stuk' kunnen worden gekocht. Laat uw voorkeur hierover vooral blijken via de belangstellingsregistratie.

Tijdsbesteding op maat

Afhankelijk van de soort en hoeveelheid elementen die aan te tijdlijn gekoppeld moeten worden, zal er voor deze vorm een offerte moeten worden opgevraagd. Bij voldoende belangstelling vindt u hier binnenkort voorbeelden van prijsindicaties.

Plan van aanpak

1Belangstellingsregistratie

Er wordt eerst gepeild of er genoeg interesse / vraag is voor dit digitale hulpmiddel vanuit basisscholen. U kunt uw belangstelling kenbaar maken of vragen stellen door een e-mail te sturen naar info@winna.nl

2Indicatie kosten & tijd
3Concepting
4Productie